A primbiotikus gél nagyon lazán köti meg a vizet, ami azt jelenti, hogy könnyen leadhatja bárhol, és mire a vastagbélbe jutna már sokat elveszített a gél. Ha nagyon régóta szorulásunk van, akkor a béltartalom sűrű és kitölti a bélfal közeli területet. Ahhoz, hogy ebbe a sűrű közegbe vizet vihessünk, fel kell valahogy lazítani. Erre a feladatra jó a langyos, vagy enyhén meleg víz. Az a tapsztalat, hogy meleg vízbe téve, és úgy elfogyasztava a napi három vagy kettő evőkanálnyi gélt, a széklet lazítása sokkal eredményesebb.

Vagyis, akinél a gél fogyasztása az első héten szorulást okoz, kezdje langyos, vagy enyhén meleg vízben feloldva fogyasztani a napi géladagját.

Vizsgáltuk, hogy a fogyasztott gél mennyisége befolyásolja-e a széklet állagát?

Azt találtuk, ha növeltük a bevett gél mennyiségét, akkor bizonyos mennyiség felett szorulás lépett fel. Az viszont személyfüggő, hogy kinél mekkora gélmennyiség okoz szorulást. Tehát azt javasoljuk,ha valakinél szorulást okoz egy adott mennyiségű gél, akkor csökkentse a napi bevitt adagot. Pédául, ha napi három evőkanál székrekedést okoz, akkor próbálja meg napi három kiskanállal néhány napig. Ha ez viszont nem elég, akkor változtassa az egyik kiskanalas bevitelt evőkanalasra, és így tovább, amíg el nem éri magának az ideális mennyiséget.

Tehát, ha valakinek az első "nekifutásra" nem jön ki a hatásos adag, akár langyos vizben oldva a gélt, akár magában lenyelve, ne adja fel, hanem kisérletezzen önmagán a bevitt gélmennyiségekkel.

süti beállítások módosítása