Ha a béltisztítási módszereket tekintjük át, azt kell észrevennünk, hogy az elsőszámú összetevő minden béltisztítási módszernél a VÍZ.  De ha jól belegondolunk, akkor semmilyen területen sem érhetünk el tisztaságot víz nélkül. A tisztítási eljárásoknál a víz elsősorban oldószerként szerepel. Minél több szennyet akarunk feloldani, annál több vízre van szükségünk. A bél tisztaságát legtöbb betegség kezelésénél kardinális kérdésnek tekintik a gyógyítók. Nem véletlenül kérdezik először, hogy milyen a székletünk, milyen az emésztésünk. Ilyenkor kerül szóba a léböjtkúra és a beöntés. Elég drasztikus mindkét fajta béltisztítás. Mindkét esetben a víz, méghozzá nagymennyiségű víz, a főszereplő.

Az általam kifejlesztett géles béltisztítás a harmadik, eddig nem alkalmazott, de legszolidabb béltisztítási módszer. De itt is a víz a főszereplő, csak a víznek egy másik formája, mégpedig a rostok által kötött formája, a kocsonyás, vagy géles VÍZ. Ez a fajta víz nemcsak oldószerként működik kiválóan, de ragasztóként is. Először feloldja, majd magához ragasztja a bélfalban és redőkben megtapadt szennyeződéseket, amely aztán a széklettel együtt elhagyja a testünket. A géles béltisztítás és méregtelenítés semmilyen nagy áldozatba, az étkezési szokásaink radikális megváltoztatásába nem kerül. Bárki elvégezheti, csak rendszeresen be kell venni egy-egy kanál gélt az étkezések előtt félórával, aminek nincs is kellemetlen íze.

 

Többen kérdeznek a bélférgességről. Nem tudom miért merült fel napjainkban pont ez a kérdés, mivel éppen a bélférgesség okozza az orvosoknak manapság a legkevesebb gondot. Mióta az állataink nem a legelőn legelnek, hanem télen, nyáron az istállókban vannak, vagy mióta a sertéseink nem a makkosokban turkálnak naphosszat, azóta a bélférgesség hazánkban jelentősen visszaszorult. Ha viszont túrázunk az afrikai vagy dél-amerikai esőerdőkben, akkor feltétlenül ajánlott egy féregtelenítő kúra a túra után. Akik túlélő táborokban szeretik az idejüket nomád módon eltölteni, azoknak is ajánlott a féregmentesítés. Más a helyzet a kedvenc háziállatainknál, melyek a szabadban töltik az idejük egy részét és a földről esznek, azoknál szintén előfordulhatnak a férgek. Egyébként az egyik legjobb féreghajtó a fokhagyma, a magyaroknál régebben sem jelentettek olyan tragikus kérdést a bélférgek, mert húsok mellett mindig jelentős fokhagymát használtunk fel. A vágóhidakról származó húsokat egyébként ilyen szempontból is megszűrik. A géles béltisztítás a férgek ellen is hatékony, mert beleragadnak a gélbe és eltávoznak tőlünk, mint az egyéb szennyeződések. Tudom, hogy nagyon gusztustalanok a bélférgek, de higgyük el, hogy az egysejtű mikroorganizmusok a beleink elsőszámú kórokozói. Ezeket pedig csak a jó bélflóra jó mikroorganizmusai tudják „kordában tartani”.

süti beállítások módosítása